Twee zustersteden verbroederen op zondag 29 juli 2018

Als bestuur trekken we opnieuw de kaart van de jeugd. We zijn ervan overtuigd dat kwalitatieve wedstrijden, zal bijdragen tot een groei van het jeugdwielrennen. Daarom hebben wij, de K.Y.W., en Velo Club Saint-Omer in 2016 de handen in elkaar geslaan, om vanaf dan jaarlijkse een wielerwedstrijd te organiseren. 

Dit jaar gaat de derde editie van start op zondag 29 juli te Ieper. De beloftevolle junioren zullen er op de grote markt van Ieper om 13u vertrekken voor een rit van 134 km. Eerst rijden ze richting Poperinge om daar de grens over te steken met Frankrijk. Onderweg moeten de renners 3 klimmetjes, met stijgingspercentage van 15 %, over. En wie dat zal overleven mag in Saint-Omer de handen in de lucht steken.

Zoals de voorbije jaren, organiseert K.Y.W. enkele wedstrijden op het hoogste niveau. Niet alleen werkt het samen met Gent-Wevelgem in het voorjaar maar ook tijdens de zomer organiseert het een andere hoog aangeschreven koers: Ieper -  Saint-Omer.
In 2016 o.a. won Lothar Verhulst, die nu bij EFC - L&R – Vulsteke rijdt. Vorige jaar nog was het de beloftevolle Remco Evenepoel, die nu op zijn beurt bij Acrog-Balen BC rijdt, die won.

Veel belovend dus als je het ons vraagt!

Wist je dat? 

  • Saint-Omer en Ieper zijn zustersteden en verbroederen elk jaar met elkaar tijdens onze wedstrijd.
  • Reuzen zijn het symbool van beide steden.