Skip to main content

Welkom bij de

Koninklijke Ypersche Wielerclub

Onze koersen

Ieper 29 maart
Kattekoers
voor beloften
Ieper 29 maart
GP Noyelle
voor Junioren
Ieper 29 maart
Katjeskoers
voor nieuwelingen
Ieper Saint-Omer 30 augustus

Route des Géants voor Junioren

Aftermovie Gent-Wevelgem Kattekoers 2019

Sfeerbeelden La route des Geants 2018

Kattekoers - KYW

Wie zijn we?

Het is steeds de bedoeling van het voltallige clubbestuur geweest enkele mooie wielerwedstrijden te organiseren die op organisatorisch, sportief en publicitair vlak tot in de puntjes zijn voorbereid en afgewerkt.

Dit jaar plaatsen we eveneens onze wedstrijd voor de zesde keer in de kalender van de "Topcompetitie" waarbij de deelname van de Belgische topclubs gegarandeerd wordt. Deze Belgische topteams vullen we aan met internationale teams uit Nederland, Frankrijk, Amerika,... zodat 28 ploegen of 200 renners vertrekken richting Heuvelland en aankomen onder de Ieperse Halletoren.

Wielerspektakel van de bovenste plank hangt dus boven Ieper en omstreken. Letterlijk zal men in Ieper over de koppen kunnen lopen!!

Het is tenslotte een zeer populaire sporttak die iedere sportliefhebber aanspreekt. Bovendien kunnen wij reeds tal van opeenvolgende jaren rekenen op de sportieve medewerking van de regionale televisie WTV en volgt er 's avonds een ruim koersverslag op diezelfde regionale zender.

Daarbij trachten we niet alleen de wielersport, maar ook Ieper-centrum en zijn kleurrijke omgeving in en rond het rustige Heuvelland in de kijker te plaatsen.

Het mag én moet vermeld worden dat alle info omtrent deze wedstrijd reeds weken vooraf en onmiddellijk daarna terug te vinden is op de eigen website. Even surfen naar www.kattekoers.be en u treft er alles.

Uw financiële steun zou ons daarbij beslist een handje helpen tot het welslagen van onze wedstrijd.

Met onze welgemeende dank bij voorbaat!